Enogastronomický večer v restauraci Pohoda

V úterý 21. července zorganizovala Unie enologů ČR po čase další enogastronomický večer, který se konal v restauraci POHODA v Břeclavi. Již minulý týden se uskutečnila generální zkouška s párováním vín k vybraným jídlům za přítomnosti Mojmíra Baroně a Libora Jestřába z Unie enologů.

Menu sestavil šéfkuchař restaurace POHODA Martin Čavara. Ve velmi příjemné atmosféře se sestavené menu s víny ze soutěže „Suchá vína on line“, setkalo s velkým ohlasem všech účastníků. „Jsme rádi, že jsme našli příjemné místo, kde servis a kvalita jídla může sekundovat i velkým gastro městům České republiky,“ zhodnotil večer Libor Jestřáb, jeden z členů Unie enologů ČR.

DEGUSTAČNÍ MENU

BAŽANTÍ PAŠTIKA S MARINOVANÝMI MALINAMI A ČERVENÝM RYBÍZEM
Ryzlink rýnský VOC 2018 – SONBERK
Rulandské modré barrique p.s. 2015 – ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ VELKÉ PAVLOVICE

KEDLUBNOVÝ KRÉM SE ŠTIKOU V KOPRU A ZAUZENOU SMETANOU
Veltlínské zelené 2016 – DOMAINE EISGRUB
Ryzlink rýnský barrique p.s. 2017 – VINAŘSTVÍ DVOŘÁČEK LTM.

KRÁLIČÍ HŘBÍTEK V SUŠENÉ ŠUNCE S HALUŠKAMI
Veltlínské zelené p.s. 2017 – VINSELEKT MICHLOVSKÝ
Ryzlink vlašský VOC 2013 – VINSELEKT MICHLOVSKÝ

TELECÍ S HŘÍBKOVOU OMÁČKOU, RAGŮ Z ČERNÉHO KOŘENE A BRAMBOROVOU KROKETKOU
Chardonnay & Pinot gris p.s. 2017 – SONBERK
Grand Cuvée Ch.C.André barricue p.s. 2017 – ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ VELKÉ PAVLOVICE

MINI PAVLOVOVA S MERUŇKAMI A OŘÍŠKOVÝM KARAMELEM A MEDEM
Tramín červený v.z h. 2018 – ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ VELKÉ PAVLOVICE
Sauvignon v.z h. 2019 – ZD SEDLEC